Friday 10 April 2015

HoneyMoon 1.1K

Day 1: San Jose Airport + Hostel



»CHIPEST!«

Prideš cel napaljen na Kostariko in medtem ko čakaš dogovorjeni prevoz do hostla, k tebi pristopi eden od šoferjev s "cheapest" ponudbo, ki ti (potem, ko mu poveš, kje si rezerviral) razkrije, da tako nizke cene pa res ne more ponudit – ker je govora o najslabšem in najcenejšem hostlu v San Joseju > moodkill!

RUSIJA?


Končno pride najin prevoz: tipček govori angleško (me iz rely hepi 'bout thiz) in veselo razlaga, da dojema razliko med Litvo in Latvijo. Končno dojameva, da NE dojema razlike med Slovenijo in Litvo/Latvijo, ampak mu po 5 minutnem razlaganju, kje Slovenija je, na vprašanje: "Russia?" samo prikimam.



PoPotovanje

"From the airport to our hostel there is a 20 minute drive." Trditev mi odzvanja v utrujenem glaviču, medtem ko se furamo že cca. 45 min. "Koma" utrujen zaspim in se zbudim, ko zapeljemo na malo manj urejeno cestišče. Avto premetava kot Carreyja v Ace Venturi. Zunaj je popolna tema. Manca z očmi, velikimi kot sova, opazuje sosesko, skozi katero se vozimo. "It is a very safe here. Just not for night," razlaga šofer Marcel, ko se vozimo mimo z bodečo žico ograjenih hiš. Z Manco si izmenjava nekaj pogledov – utrujenomorbidnolačnih pogledov.


Prispemo v hostel v lepšem delu mesta (glede na videno med prevozom) in naveličana "furakanja" samo vzameva ključ in se skupaj s prtljago pobereva v sobo.


1- Manca išče drug hostel; 2- It's all about Class!; 3- Sušenje cunjic ala Dražy


Luxury

... mja – kot vidimo na sliki, sva se pri planiranju HONEYMOONA!!! držala načela "nek se vid razkoš!" – NOT. 

Stavka: "Sej mava sam 2 dni plačan kle, an?" iz ust Mance in: "Jz nam na tej postelnini spal!" iz ust Andraža sta privedla v MacGyver room redecoration mode in VOILA! – soba je malo bolj znosna. 

Slab začetek …

Pred spanjem še rezervirava izlet za naslednje jutro in začneva planirat nadaljevanje potovanja. Manca nekaj bere ... zzz ... 15 minut. 
Zbudim se. Glava me boli, smrkam, kašljam. Klime in rahlo načeto zdravje = Lekadol pred spanjem in še malo planir... zzz again.



____

BERI & SHERI ;)

No comments:

Post a Comment